divendres, 30 d’abril del 2010

1a Tenda Roja a Terrassa

30 d'abril de 2010

Hem celebrat la primera Tenda Roja a Terrassa, hi han vingut dones de la nostra ciutat, de Sabadell, de Guissona (Lleida), Vacarisses, La Floresta, Castellar del Vallès... d'edats entre 25 i 50 anys, d'1 a 3 fills i orígens molt diversos, totes amb ganes d'explicar les seves experiències de part, tots els seus naixements i renaixements a la maternitat. Algunes han compartit experiències doloroses, de parts difícils, de separació, d'angoixa o soledat. També s'han compartit moltes alegries, experiències de parts
preciosos i emocionants.
Vam escoltar relats de parts hospitalaris, parts domiciliaris, amb fórceps i espàtules, parts prematurs, parts per cesària,  assistits per ginecòlegs i per llevadores, acompanyats per doules, embarassos complicats i totes les emocions del postpart.
Vam adonar-nos de com n'és d'important sentir-se en bones mans, sentir-se respectada i ben acollida durant el part i de com en el postpart seguim necessitant aquest acompanyament respectuós i proper. Que el dolor es viu de maneres molt diferents i que no es poden comparar dos parts per iguals que semblin, perquè cada dona els viu de forma diferent.
Van ser 3 hores que van passar volant, vam riure i somriure molt, també hi va haver algun plor...
Els nadons que acompanyaven a les seves mares van fer-ho pacients, com si sabéssin que en part eren protagonistes de la celebració, amb el seu bellugueig constant i els seus xisclets ens recordaven que cada
part és una celebració de la VIDA i ells, els petits i petites n'estàn plens.
Va ser una experiència preciosa que s'ha de repetir!
Gràcies a totes les que vau venir i les que estàveu inscrites i per imprevistos d'última hora no us va ser possible... Moltes gràcies!