dilluns, 26 de febrer del 2018

Xerrades, formacions i tallers a les escoles...

Cada vegada que visito una escola, sigui per fer una activitat a l'aula, amb nens i nenes, sigui per fer un taller o xerrada amb pares i mares o famílies o també per fer-hi alguna formació amb l'equip de mestres, em sento una privilegiada, i no tansols per dedicar-me a una feina que m'omple, sinó també per la riquesa de poder compartir-hi una estona de reflexió, d'experiències, de diàleg... n'aprenc tant!

Els últims mesos han estat intensos per a mi, a nivell personal i també a nivell de feina, m'he fet un fart d'entrar i sortir d'escoles i l'agenda dels propers mesos, segueix omplint-se! 

La Berta i les seves ulleres de visió empàtica, m'han acompanyat per diferents centres, ajudant-me a explicar què és l'empatia, com funciona i com la podem entrenar per així, ser més solidaris, atents amb els altres i per vacunar-nos contra el Bullying o assetjament escolar. És sorprenent com en son de capaços i capaces, de posar-se en el lloc dels altres, els nens i les nenes... tinguin l'edat que tinguin.

El Triangle del foc ens ha permés entendre com funciona el "triangle del bullying" i entendre com interaccionen agressor/a, víctima i espectadors/es. L'hem fet amb nens i nenes de 5è i 6è de primària i també amb nois i noies d'ESO i és esperançador, descobrir com els arriba a interessar aquest tema i com s'impliquen i participen del taller.

La gent del programa El Vallès Educa, de Canal Terrassa, es van interessar pel taller i vam sortir a la tele! Aquí podeu veure el fragment del reportatge on en parlen, a l'escola Isaac Peral, que tenen un projecte de mediació escolar i educació emocional, molt potent. 

També he estat amb una pila de pares i mares, que esgarrapen hores de tarda i de nit per compartir sobre temes com l'autoestima, la gestió de conflictes o la felicitat a l'hora d'educar els nostres fills i filles. L'última, a l'escola  Nostra Llar de Sabadell, que en parlen així al seu blog: Pa amb xocolata i pedagogia: aprenent a ser feliç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada